Netwerkoplossingen

NETWERKOPLOSSINGEN

Het netwerk dat de data van uw IoT-oplossingen beschikbaar maakt

  • 30 jaar ervaring
  • Servers staan in België
  • IoT Maatwerkoplossingen
  • API's voor integratie
  • Simme monitoring oplossingen

Alles is verbonden op de beste manier

Steeds meer apparaten, machines en sensoren zijn op afstand uit te lezen en / of te beheren. Om deze connectiviteit mogelijk te maken, maakt OAC gebruik van verschillende netwerkoplossingen. OAC maakt daarbij gebruik van connectiviteitsprotocollen als 2G, 3G, 4G, LoRa of bijvoorbeeld het relatief nieuwe Sigfox. Welk netwerk voor uw applicatie het beste geschikt is, hangt af van verschillende factoren als geografie, de hoeveelheid data die wordt gegenereerd en bijvoorbeeld de mogelijkheid tot tweewegcommunicatie.

MQTT vraagt minimale resources voor een maximaal resultaat

Alle data die door deze applicaties wordt gegenereerd, wordt omgezet naar MQTT (MQ Telemetry Transport) dat ontworpen is als een machine-tot-machine (M2M) en Internet of Things (IoT) protocol. MQTT is uitermate geschikt is voor apparaten en sensoren die weinig bandbreedte tot hun beschikking hebben of hoge latency op het netwerk kennen.  Het protocol is ontworpen met het minimaliseren van de benodigde bandbreedte en resources en het maximaliseren van de betrouwbaarheid in gedachten. De gegenereerde data wordt vervolgens verzameld in uw persoonlijke portal.

OAC biedt veilige opslag met lage latency

De data die uw IoT-oplossingen genereert, slaan wij op op onze servers bij LCL in Diegem. Uw data staat dus veilig opgeslagen in een Tier 3 datacentrum in België. Dankzij de korte afstand is er weinig latency waardoor uw informatie altijd snel beschikbaar is. Daarnaast blijft de data binnen de landsgrenzen waardoor u zeker weet dat de gegevens binnen de Europese regelgeving op het gebied van privacy en verantwoordelijkheid vallen.

Integreer uw datastroom met AWS of Azure

Als u al diensten heeft draaien bij een grote cloudprovider zoals bijvoorbeeld Microsoft Azure, Google Cloud Platform, of Amazon Web Services biedt OAC de mogelijkheid uw data die wordt gegenereerd door uw apparatuur, of sensoren rechtstreeks via een private network met deze cloudproviders te verbinden. Data wordt dan niet nogmaals over internet gestuurd maar wordt dankzij de netwerkdiensten van OAC direct afgeleverd bij uw cloudplatform naar keuze. Dit is mogelijk omdat OAC netwerkonafhankelijk werkt en niet gebonden is aan een bepaalde dienstverlener. Een private network is niet beperkt tot een verbinding tussen uw apparatuur en cloudproviders. Ook de verbinding tussen uw kantoren, of naar het datacentrum kan via een private network worden gelegd.

  • Gateways voor diverse protocollen zoals LoRa, Sigfox, LTE, LTEM, NB-IoT
  • Directe koppeling met uw bestaande clouddiensten zoals Azure en AWS
  • Betrouwbare opslag van uw data in LCL-datacentrum in Diegem
  • Naadloze integratie met uw machines, sensoren en apparatuur